Πως υποδέχεται το διαδίκτυο τις εκλογές και τους Σαμαρά – Τσίπρα

Πλήθος αρνητικών στοιχείων έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και κυρίως στα social media (facebook και twitter), το τελευταίο διάστημα λόγω της προκήρυξης εκλογών, αλλά και της γενικότερης αποστροφής των πολιτών για το πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπα που το αποτελούν. Σύμφωνα με την πρωτοποριακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ismood (www.ismood.com) και διενεργήθηκε στο διαδίκτυο, σε εντυπωσιακό, όσο και ασφαλές, δείγμα 83052 αναφορών σε social media, blogs και news portals για τους πολιτικούς αρχηγούς Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα αλλά και για τις εκλογές, το κεντρικό συναίσθημα που εξήχθη είναι «Αρνητικό με πλήθος ειρωνικών σχολίων»

Ekloges_monitoring_report_eklogestv

 

Η έρευνα διεξήχθη από τις 29/12 – 2/01. Ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 24.103 αναφορές στο διαδίκτυο ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 13,596. Ενώ οι «φίλοι» του διαδικτύου αναφέρθηκαν 45,353 φορές στις εκλογές. Η κύρια πηγή σχολίων και αναφορών προήλθε από το twitter σε ποσοστό 57%. Blogs κατά 15% και facebook κατά 28%.

Χαρακτηριστικά σχόλια που αναρτήθηκαν

Ekloges_monitoring_report_003

Πως διενεργείται αυτή η πρωτοποριακή έρευνα

Συγκεκριμένα, μέσω της συλλογής  δεδομένων από Facebook, Twitter, YouTube, Blogs, Forums και στην παρακολούθηση του “τι λένε” οι χρήστες για συγκεκριμένα brands, τις αντιδράσεις τους σε προωθητικές καμπάνιες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την χρήση διάφορων προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά τι τους προκαλεί ενδιαφέρον και τι όχι, εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα.