Το μέλλον του προοδευτικού χώρου, στις πλάτες της Φώφης Γεννηματά

 

του Παναγιώτη Κεΐσογλου

 

Για το καλό της πατρίδας μας, για το συμφέρον της κοινωνίας, για τη γιγάντωση της προοδευτικής παράταξης, για την ενότητα της κεντροαριστεράς, για το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς, στηρίζουμε Φώφη Γεννηματά.

 

Γιατί είναι η μοναδική:

 1. Που μπορεί να ενώσει το χώρο της κεντροαριστεράς και να εγγυηθεί την επόμενη μέρα
 2. Μπορεί να επαναφέρει την παραδοσιακή εκλογική μας βάση στο φυσικό της χώρο
 3. Μπορεί να προσδώσει στο νέο προοδευτικό κίνημα όλα εκείνα τα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά ώστε να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή του τόπου.

 

Η #νέα_αλλαγή θα έρθει από νέους ανθρώπους, με νέες πολιτικές, υπηρετώντας νέα ήθη και έθιμα. Μακριά λοιπόν από δημαγωγίες, λαϊκισμούς και μισαλλοδοξίες καταθέτουμε προτάσεις, παράγουμε πολιτικές, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 

 • Κίνητρα, διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές στην ιδιωτική επιχείρηση με αντιστάθμισμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
 • Άμεση στήριξη της παραγωγικής βάσης της χώρας με προτεραιότητα αγρότες και κτηνοτρόφους. Ολοκληρωμένο σχέδιο στροφής προς ποιοτικές παραγωγές με ταυτόχρονη προσπάθεια τυποποίησης και μεταποίησης των προϊόντων ώστε να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με το προϊόν του μόχθου του.
 • Δουλειές για όλους με άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας εκμεταλλευόμενοι τα ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα και το διαθέσιμο πακέτο Γιούνκερ
 • Επέκταση της τουριστικής περιόδου. Ο τουρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανίας μας και μια ατμομηχανή για τη χώρα ώστε να βγούμε από την κρίση γι’ αυτό στοχεύουμε αξιοποιώντας τα γεωπολιτικά μας χαρακτηριστικά, τον πολιτισμό και την ιστορία μας σε συνδυασμό με το κλίμα και τις ομορφιές της Ελλάδας να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο την τουριστική περίοδο δημιουργώντας και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
 • Διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης για να διασωθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχτούν οι πραγματικά ασθενέστεροι.
 • Έμπρακτη στήριξη στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά αλλά και φοιτητές ώστε να αντέξουν την δύσκολη περίοδο της κρίσης. Και όταν λέμε στήριξη εννοούμε φοροαπαλλαγές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φθηνότερο πετρέλαιο, ολοήμερα σχολεία, θέσεις για όλους στους παιδικούς σταθμούς, ουσιαστική ενισχυτική διδασκαλία.
 • Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη δημόσια διοίκηση με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Δημιουργία σύγχρονου κράτους φιλικού προς τον πολίτη και τον επιχειρηματία με αξιοποίηση και επέκταση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολτών, της Διαύγειας, της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του OpenGov, της Ηλεκτρονικής Διασύνδεσης όλων των στοιχείων και δεδομένων των ατόμων και των επιχειρήσεων.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει αναλογικά τα βάρη, θα δίνει προοπτική στην ιδιωτική επένδυση και θα καταστήσει την Ελλάδα ασφαλή φιλοεπενδυτικό προορισμό.
 • Προάσπιση της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας και ανοιχτός διαρκείς διάλογος προετοιμασίας αναθεώρησης Συντάγματος για τη μεταμνημονιακή και μεταπελατειακή Ελλάδα
 • Πολιτική σταθερότητα και σοβαρότητα αναζητώντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στα μεγάλα και εθνικά θέματα ώστε να ξανακερδηθεί διεθνώς η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία της χώρας
 • Ψύχραιμη και σοβαρή αντιμετώπιση των εθνικών μας ζητημάτων με προάσπιση της εθνικής μας υπερηφάνειας, περαιτέρω ενίσχυση των διαπραγματευτικών μας ομάδων, αμυντική οχύρωση αλλά και με ρεαλιστική μάτια μακριά από εθνικιστικές κορόνες.

 

Έτσι θα καταφέρουμε να χτίσουμε όχι μόνο την μεταμνημονιακή Ελλάδα αλλά θα θεμελιώσουμε την μεταπελατειακή Ελλάδα. Χωρίς βαρίδια κι εξαρτήσεις του παρελθόντος. Αυτό είναι το στοίχημα. Ο προοδευτικός χώρος θα δώσει και πάλι τη λύση.