Σκληρό πόκερ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συνοχή της κυβέρνησης

Δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου από την τροπή που πήραν τα γεγονότα με τον συγκυβερνήτη τους κ. Πάνο Καμμένο, καθώς εκτιμούν ότι μετά από πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις, ο υπουργός Άμυνας ενδέχεται να μεταβάλει περαιτέρω τη στάση του – μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην πΓΔΜ, όπου ψηφίστηκαν όλα τα απαραίτητα, που προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα,  το «μπαλάκι» έρχεται καθαρά στην ελληνική πλευρά, με τη Συμφωνία να έρχεται προς κύρωση στην ελληνική Βουλή περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας και αφού, μέχρι τότε, έχουν πρώτα κατασταλάξει στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ, το Μέγαρο Μαξίμου ζητά «καθαρές λύσεις», χωρίς αστερίσκους από τον κ. Καμμένο, ο οποίος φαίνεται, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών, να χαμηλώνει τον πήχη, όχι ως προς τις «κόκκινες» γραμμές που από την αρχή είχε θέσει, αλλά ως προς το αν θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση ή όχι.

Η αιτία προς αυτή τη νέα «γραμμή» είναι η διαφορετική στάση που τηρούν οι βουλευτές του οι οποίοι, αν δεν ενωθούν, τότε η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ κινδυνεύει ως προς τη συνοχή της.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr