Κοτζιάς κατά Κόλλια γιατί ενίσχυσε συλλόγους της Μακεδονίας

Σε συνέντευξη του στον News24/7 88,6 και στην εκπομπή «Επισκέπτης της Κυριακής» με τον Βασίλη Σκουρή, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών -εμπευστής της οποίας είναι ο ίδιος- μέμφεται την πρώην υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά για τη στήριξη που παρείχε –και την οποία προφανώς ο ίδιος δε θα ήθελε να συμβεί- σε μακεδονικές οργανώσεις.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τον λόγο που δεν έγινε κυβερνητική καμπάνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ίδιος απαντά: «Εάν μετά από την υπογραφή στις Πρέσπες και τη συζήτηση στη Βουλή γινόταν η καμπάνια που είχαμε συμφωνήσει με το Μαξίμου, τότε δεν θα είχαμε τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα. Το Μαξίμου όμως σκέφτηκε ότι καλύτερα είναι να μην τσακωθεί με τον εθνικό συκοφάντη και αφού δεν θα τσακωθώ μαζί του να μην κάνω και μεγάλες και πολλές καμπάνιες. Η διαφορά, όμως, ήταν ότι ο εθνικός συκοφάντης, που συνέπεσε με τη δεξιά της ΝΔ και με τη Χρυσή Αυγή στο ζήτημα των Πρεσπών δεν στάθηκε, δούλεψε αυτό το θέμα και μάλιστα σας θυμίζω ένα μικρό σχόλιο της ΕΦΣΥΝ που ρωτούσε την τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης (σ.σ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά) από τα απόρρητα που είχε έδινε λεφτά στις μακεδονικές οργανώσεις».

Ο κ. Κοτζιάς λησμονεί βέβαια δύο βασικά πράγματα:

Πρώτον ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά δεν έκρυψαν ποτέ την ξεκάθαρα αντίθετη θέση τους στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια καθώς και την κάθετη διαφωνία τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και δεύτερον, ότι ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τι γίνεται με τις κάτωθι υποθέσεις:

– Έλαβε ή όχι 50 εκατομμύρια από τον Τζόρτζ Σόρος για να προχωρήσει και να επιταχύνει τη συμφωνία των Πρεσπών;

– Κακοδιαχειρίστηκε τα μυστικά κονδύλια των Πρεσπών;

– Εμπλέκεται ή όχι με υποθέσεις που έχουν να κάνουν μεπαράνομες εκδόσεις βίζας;

Αν τώρα πιστεύει ότι με επικοινωνικές καμπάνιες θα κατόρθωνε να «μεταπείσει» τους Μακεδόνες για τα οφέλη της συμφωνίας, τον προσκαλούμε να πραγματοποιήσει μια περιοδεία στην Μακεδονίακαι να εισπράξει τα «συγχαρητήρια» για το έργο του…!

Η επίσημη τοποθέτηση της κα Κόλλια:

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: “Όσο οι ΑΝ.ΕΛ. είμαστε στη Βουλή,  όσοι πλούτισαν παράνομα δεν θα ησυχάσουν”
“Μόνο το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραμένει σταθερό στη δέσμευση ότι εκείνοι που ζημίωσαν την πατρίδα για προσωπικό όφελος θα συναντήσουν τη Δικαιοσύνη. Για αυτό και προσπαθούν ασταμάτητα να μας εξαφανίσουν δημοσκοπικά και πολιτικά. Από όποια παράταξη και αν προέρχονται και όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσο βρισκόμαστε στη Βουλή, όσοι πλούτισαν παράνομα δεν πρόκειται να ησυχάσουν”.
Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Ν. Σερρών κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σχετικά με την επαναφορά του αιτήματος που κατέθεσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το Φεβρουάριο του 2018 για την ψήφιση Απλού Ερμηνευτικού Νόμου, όπου θα διεκρινίζεται ότι η “δωροδοκία” και το “ξέπλυμα” είναι παράνομα για τους πολιτικούς αξιωματούχους. Η Ν.Δ. είχε ταχθεί ενάντια στο αίτημα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέπεμψε στη Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου όμως η σχετική πρόταση απερρίφθη.
“Όταν τους θυμίζουμε ότι ο Ελληνικός Λαός απαιτεί να δοθεί δικαιοσύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν ακούει,  εξυπηρετώντας προφανώς πολιτικές προεκλογικές μοιρασιές με τη Ν.Δ., ενώ η σημερινή ηγεσία της ΝΔ παθαίνει παράκρουση.
Απέναντι σ’ αυτές τις τακτικές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε πάντοτε απέναντι, για αυτό και προσπαθούν να μας βγάλουν από τη μέση. Δεν θα τους περάσει όμως, γιατί ο Ελληνικός Λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλά ποιοι αγωνίζονται και παλεύουν για την Πατρίδα.

Πηγή: dominonews.gr