Το Καστελόριζο κι οι 48 κρίσιμες ώρες μες τον Αύγουστο…

Τα σχέδια της Άγκυρας για την αποστολή σκάφους που θα κάνει σεισμικές έρευνες στην περιοχή του Καστελόριζου είναι γνωστές εδώ και αρκετό καιρό. Πριν από την αποχώρηση του Ε. Αποστολάκη είχαν γίνει γνωστές οι εκτιμήσεις του για τουρκική κινητικότητα στην περιοχή, μετά από τον Δεκαπενταύγουστο.
Για την συγκεκριμένη τουρκική ενέργεια έχουν γίνει συζητήσεις και υπάρχει και σχετική προετοιμασία.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλιστα εκτός από την ενημέρωση που είχε απ΄ όλους τους επιτελείς στην επίσκεψή του στο ΥΠΕΘΑ, ενημερώθηκε “κατά μόνας” από τον ίδιο τον Α/ΓΕΕΘΑ, αμέσως μετά.

Το συμπέρασμα που έχει προκύψει σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν γίνει στο ΥΠΕΘΑ, είναι ότι η παρουσία ενός ερευνητικού σκάφους των Τούρκων, μπορεί να αντιμετωπιστεί, χωρίς να υπάρξει απαραίτητα “ακραία κλιμάκωση”.
Το σοβαρό πρόβλημα θα προκύψει αν η Τουρκία φέρει στην περιοχή γεωτρύπανο και επιχειρήσει να τρυπήσει. Γι΄ αυτό το ενδεχόμενο, επίσης υπάρχουν σχέδια, τα οποία όμως οδηγούν αυτονόητα σε ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Όλα αυτά εξελίσσονται παράλληλα με την φημολογία που θέλει άπαντες τους ξένους να μας οδηγήσουν σε συζητήσεις με την Τουρκία.
Η κυβέρνηση της ακολουθώντας την πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείει τις “κουβέντες”.
Το θέμα όμως είναι υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνουν αυτές.

Δείτε την συνέχεια του άρθρου στο militaire.gr …