Τσίπρας στην ΔΕΘ: «Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα»

Ανακωχή τέλος. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου για την στάση που θα κρατήσουν από εδώ και στο εξής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Το εναρκτήριο λάκτισμα αναμένεται να το δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, το επόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου, όταν θα ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ήδη ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε τον πρωινό καφέ στον οποίο συμμετέχουν οι Πάνος Σκουρλέτης και Αλέξης Χαρίτσης, (που έχουν και θεσμικό ρόλο), οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου που είναι τομεάρχες, όπως επίσης και οι Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νίκος Μπίστης που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία με τους δύο πρώτους να έχουν αναλάβει και καθήκοντα τομεαρχών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνει έμφαση στην ΔΕΘ και στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο τρίπτυχο οικονομία, εργασιακά, διαφάνειας και θεσμών. Πιθανότατα, αναλόγως κι των εξαγγελιών Μητσοτάκη κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης να αναφερθεί στην πορεία της οικονομίας υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εντοπίζοντας τις υποχωρήσεις που κάνει η σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Το σύνθημα που κυριαρχεί στην Κουμουνδούρου και φαίνεται να προέρχεται από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα είναι το ακόλουθο: «Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία πίστωση χρόνου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω και θα περάσει στην αντεπίθεση με πολύ σκληρή αντιπολιτευτική τακτική.

Πηγή