213 0995955

695 6026415

21 Μαΐου 2024

Ενημερωθείτε για όλους του Υποψηφίους

8. Παπαϊωάννου Νικόλαος


60 ετών, καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής και πρύτανης του Α.Π.Θ.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκλεγμένος πρύτανης του Ιδρύματος από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα.

 

Το επιστημονικό-ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην ιστοπαθολογική και ανοσοϊστοπαθολογική μελέτη των αλλοιώσεων νοσημάτων με έμφαση στη νευροπαθολογία και ιδιαίτερα τη μελέτη της παθογένειας της γνωστικής δυσλειτουργίας. Έχει μετεκπαιδευθεί/εργαστεί στα Εργαστήρια Παθολογικής Ανατομικής των Κτηνιατρικών Σχολών της Ζυρίχης, Ουτρέχτης και Wisconsin των Η.Π.Α. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, ενώ με συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό ανταγωνιστικών εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων.

Εξελέγη πρύτανης από την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ με κυρίαρχη δέσμευση την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Μέσα από την εφαρμογή των νόμων και στοχευμένες παρεμβάσεις (αναδιοργάνωση υπηρεσίας φύλαξης, λειτουργία υπηρεσίας panic button, πλήρες σχέδιο φύλαξης για τα 87 κτίρια του πανεπιστημίου και 500 στρέμματα του campus), καταργήθηκε ένα άτυπο «άβατο» που είχε επιβάλει ο εκφυλισμός της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου.

Έθεσε ως προτεραιότητα την κατασκευή νέας βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, σε χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια, ως ορμητήριο επεισοδίων και απελευθερώθηκε σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές.
Υπερασπίστηκε την απενοχοποίηση της σχέσης του πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα και την εγκατάλειψη της λογικής παραγωγής αποφοίτων χωρίς αντιστοίχηση με την επαγγελματική τους προοπτική και την παραγωγική διαδικασία.

Εργάστηκε για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, ως επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ, που συνέδραμε από τον Απρίλιο του 2020 τις Υγειονομικές Αρχές και την Πολιτεία με τη συστηματική καταγραφή και παρακολούθηση των μετρήσεων ιικού φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα.

  • Επιλέξτε περιφέρεια

  • Πολιτικός Συνδυασμός

  • Δείτε τους Υποψηφίους

Search
Για δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

email: [email protected]

Τηλέφωνο: 210 2241402

Χρήσιμα

Διαβάστε

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα