213 0995955

695 6026415

21 Μαΐου 2024

Ενημερωθείτε για όλους του Υποψηφίους

α10. Κορογιαννάκης Νικόλαος


57 ετών, δικηγόρος, Έλληνας της διασποράς

Ο Νίκος Κορογιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι πατέρας δύο κοριτσιών, 13 και 17 ετών. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία πριν μεταβεί για μεταπτυχιακά στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Από το 1991 κατοικεί στις Βρυξέλλες και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Βρυξελλών. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

 

Ασχολείται κυρίως με υποθέσεις ευρωπαϊκού δικαίου (Ανταγωνισμός, Κρατικές Ενισχύσεις, Δημόσιες Συμβάσεις, βιομηχανική Ιδιοκτησία) εκπροσωπώντας κυρίως ελληνικές επιχειρήσεις ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με περισσότερες από 160 υποθέσεις στο ενεργητικό του. Αρθρογραφεί συστηματικά σε περιοδικά, επιστημονικές εκδόσεις και συλλογικά έργα για θέματα δικαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει ως ομιλητής σε συνέδρια και παρεμβαίνει συχνά στην ελληνική και βελγική τηλεόραση για νομικά θέματα.

Για περισσότερα από 30 χρόνια ασχολείται ενεργά με τις οργανώσεις της Ομογένειας εδώ και περίπου 30 χρόνια, όπου έχει κατά καιρούς εκλεγεί στα προεδρεία της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου, του Βελγο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, των AHEPANS Βρυξελλών, ενώ έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος στο Συνέδριο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ.λπ.

Είναι μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Στα φοιτητικά του χρόνια έχει διατελέσει μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και αργότερα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βελγίου της Νέας Δημοκρατίας.

  • Επιλέξτε περιφέρεια

  • Πολιτικός Συνδυασμός

  • Δείτε τους Υποψηφίους

Search
Για δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

email: [email protected]

Τηλέφωνο: 210 2241402

Χρήσιμα

Διαβάστε

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα