Ενημερωθείτε για όλους του Υποψηφίους

Μιχαηλίδης Ανδρέας

ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στη Χίο το 1960.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έχει δυο παιδιά.
Επάγγελμα:
Δρ. Ιατρός Ρευματολόγος.
Σπουδές:
Σπούδασε Ιατρική και ειδικεύτηκε στη Ρευματολογία. Από το 2008 είναι διδάκτορας της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Ρουμάνικα

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Από τον Ιανουάριο του 2015 εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Είναι μέλος των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς. Διατέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.
Από το 2016 είναι Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).
Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ, στο Ρήγα και στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Στη συνέχεια στον ενιαίο Συνασπισμό από ιδρύσεώς του και στο ΣΥΡΙΖΑ. Το 2003 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χίου ως επικεφαλής της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών» λαμβάνοντας ποσοστό 11%.
Έχει επιμεληθεί πολλές ιατρικές – ιστορικές εκδόσεις και έχει συγγράψει και εκδώσει μελέτες και βιβλία. Είναι επιμελητής σύνταξης του ιατρικού περιοδικού «Medicus Hippocraticus» της Ιατρικής Εταιρείας Χίου.
Είναι Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χίου από το 2000 και Έφορος του Ιατρικού Ιστορικού Μουσείου Χίου από της ιδρύσεώς του (2012). Έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογος (2009-2014), ενώ τον Απρίλιο 2014 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Χ.
Χρημάτισε Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου καθώς και Πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» (2013-2016).

  • Επιλέξτε περιφέρεια

  • Πολιτικός Συνδυασμός

  • Δείτε τους Υποψηφίους

Για δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

email: [email protected]

Τηλέφωνο: 210 2241402

Χρήσιμα

Διαβάστε

Σχετικά Άρθρα

Χριστιανού Αγγελική

64 ετών, κάτοικος Πολυγύρου. Συνταξιούχος νηπιαγωγός. Δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πολυγύρου για δεύτερη θητεία με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σπούδασε νηπιαγωγός και υπηρέτησε σε δημόσια νηπιαγωγεία

Περισσότερα »

Παντελής Λάζαρος

34 ετών, κάτοικος Σάρτης του Δήμου Σιθωνίας, αυτοαπασχολούμενος στον κλάδο του Τουρισμού. Είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σιθωνίας, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σπούδασε στο

Περισσότερα »

Μανώλης Εμμανουήλ

47 ετών, κάτοικος Στρατωνίου του Δήμου Αριστοτέλη. Μεταλλωρύχος στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας, εργαζόμενος στην «Ελληνικός Χρυσός». Σπούδασε Δημοσιογραφία και Πληροφορική και έχει εργαστεί σε ιδιωτικές

Περισσότερα »

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα