213 0995955

695 6026415

24 Ιουλίου 2024

Ας σταματήσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τον εμπαιγμό των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό

Κοινή δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υοθέσεων και Μιχάλη Καλαντζόπουλου, γραμματέα τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται για την νέα τουριστική σαιζόν, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να στηρίξει τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό:

  • Αγνοεί ότι η κάλυψη των εργαζομένων από το τρίμηνο επίδομα ανεργίας είναι ελλιπής.
  • Αδιαφορεί ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπάλληλων, του επισιτισμού, των καταλυμάτων παραμένουν «στα χαρτιά».
  • Αψηφά που οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπάλληλων και των καταλυμάτων δεν έχουν κηρυχθεί υποχρεωτικές, ενώ αυτή του επισιτισμού, στην πράξη καταστρατηγείται λόγω έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα έχει αναδείξει την ολιγωρία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και με υπευθυνότητα πρότεινε τα απαραίτητα και πλέον αναγκαία μέτρα, για την στήριξή των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω την ύστατη στιγμή, να υιοθετήσει την υποχρεωτικότητα και καθολικότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας -που είναι κεντρική και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΠΑΣΟΚ- και να επεκτείνει το επίδομα ανεργίας έως και τους πέντε μήνες, όπως προτείναμε με σχετική τροπολογία.

Υπενθυμίζουμε ότι η επαρκής στήριξη τώρα εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό και η αποτροπή της εξαθλίωσής τους είναι αναγκαία όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους αλλά και για οικονομικούς.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα