Η εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο μιας ημιθανούς κυβέρνησης
Το ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σε κάμερα, περιτριγυρισμένος από το συμβούλιο της άριστης ανικανότητας, για οποιοδήποτε άλλο λόγο από το να προκηρύξει εκλογές, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι έχει καταλήξει να πιστεύει την πλασματική πραγματικότητά που έχει βαλθεί να διαμορφώνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Οι εικόνες φωτογενούς, επικοινωνιακά επιμελημένου πένθους από τους πιο ενθουσιώδεις εφαρμοστές της λιτότητας που έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές της χώρας, από τους σιδηρόδρομους μέχρι την δημόσια υγεία, δεν είναι τίποτα λιγότερο από προσβλητικές. Κάθε λεπτό που περνάει και αυτή η απόλυτα απονομιμοποιημένη κυβέρνηση παραμένει στη θέση της είναι μια βαθιά προσβολή προς τον λαό της χώρας μας και την ίδια τη δημοκρατία.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να συνδυάσει για άλλη μία φορά τη κενή συγγνώμη του με αιχμές κατά των εργαζομένων των σιδηροδρόμων: οι ίδιοι άνθρωποι που απεργούσαν, παραιτούνταν, έστελναν εξώδικα για τις συνθήκες των σιδηροδρόμων και της εργασίας τους, έχουν και αυτοί ενοχή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό που προσπαθεί να κατανέμει την ευθύνη σε όσους περισσότερους ανθρώπους, φορείς, κυβερνήσεις και συγκυρίες μπορεί. Και η τηλεδιοίκηση, την οποία απαιτούσαν για χρόνια οι εργαζόμενοι, θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μας λένε τώρα. Αν ήταν τόσο εύκολο, γιατί δεν είχε γίνει νωρίτερα; Και από τη στιγμή που δεν είχε γίνει από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί να τους εμπιστευτούμε με την διακυβέρνηση της χώρας; Θα πρέπει να περιμένουμε συγκρούσεις, ναυάγια και θανατηφόρες πυρκαγιές για να δούμε πράξεις από τις κυβερνήσεις μας;
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κατευθύνει την συζήτηση προς τη καταδίκη του κράτους, αφήνοντας φυσικά να εννοηθεί ότι αν τον έλεγχο του ΟΣΕ τον είχαν ιδιώτες, δε θα βρισκόμασταν σε αυτή τη κατάσταση. Η ιδιωτικοποίηση που έχει καταστρέψει τους σιδηρόδρομους στην Αγγλία και την Γερμανία, στην Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται θαυματουργή, ακόμα και όταν έχει οδηγήσει στον θάνατο 57, κυρίως νέους, συμπολίτες μας. Όχι κ. Μητσοτάκη, το μόνο κράτος που απέτυχε είναι το δικό σας επιτελικό κράτος.
Και φυσικά υπάρχει και το θέμα της ενότητας, στο οποίο επέμεινε ο πρωθυπουργός. Διότι αν δεν εμπιστευτούμε τη χώρα μας σε αυτούς που τη καταστρέφουν, αυτό μας κάνει διχαστικούς και επικίνδυνους. Η ενότητα, αυτές τις δύσκολες στιγμές, επιβάλλεται. Ακόμα και με δακρυγόνα και γκλοπ.