213 0995955

695 6026415

15 Ιουνίου 2024

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα Για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

kke-big-logo-1080x1080 ΚΚΕ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

 

 

Τιμάμε την 19η Μαΐου, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και τους πάνω από 1 εκατομμύριο ξεριζωμένους. Στηρίζουμε τη δίκαιη διεκδίκηση για τη “Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων” και τον αγώνα για την ανάδειξη της πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας των Ποντίων, μακριά από εθνικιστικές ρητορικές. Πρωτοστατούμε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων αποκατάστασης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες ομογενείς, που εγκαταστάθηκαν στην πατρίδα μας μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Τα διδάγματα από τη Γενοκτονία των Ποντίων παραμένουν επίκαιρα, καθώς οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η σύγκρουση στην Ουκρανία γεννούν νέα δεινά για τους λαούς, με ορατό τον κίνδυνο γενίκευσής της. Ενώ, ταυτόχρονα, εξελίσσεται το παζάρι ανάμεσα στις αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, με άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, για “διευθετήσεις” στο Αιγαίο και το Κυπριακό.

Η μεγαλύτερη τιμή για τη Μνήμη και την Ιστορία του ποντιακού λαού, είναι ο αγώνας για να μη ζήσει ποτέ ξανά κανένας λαός όσα έζησε ο ίδιος. Ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις που καθιστούν τη χώρα μας “μαγνήτη” επιθέσεων. Ο αγώνας του λαού μας και όλων των λαών της περιοχής ενάντια στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της προσφυγιάς.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα