213 0995955

695 6026415

25 Ιουνίου 2024

Δήλωση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, για τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης

syriza-grafeio-typoy

Η κυβέρνηση με το νέο Κώδικα Μετανάστευσης θέλει να θέσει ακόμη περισσότερους στο περιθώριο. Αντί να διευκολύνει ανθρώπους που είναι μέρος της κοινωνίας μας και που λόγω των δυσκολιών, που η βίωσε και βιώνει η χώρα από το 2010 μέχρι σήμερα, τους καταδικάζει στην αφάνεια, τους καθιστά αόρατους, παρίες της κοινωνίας.

Ένας νόμος που έρχεται χωρίς διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, τις οργανώσεις του πεδίου, τις κοινότητες αλλά ούτε και τις ίδιες τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που κάνουν τα σχόλιά τους μέσω της ανοικτής διαβούλευσης!

Μια επικοινωνιακή φανφάρα της κυβέρνησης, περί, δήθεν, ενθάρρυνση της νόμιμης μετανάστευσης, περί δήθεν «αυστηρής αλλά δίκαιης» πολιτικής, παρόλο που όσο και αν διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε βρήκαμε υπέρμετρη αυστηρότητα αλλά όχι δικαιοσύνη.

Συνεχίζει να πονικοποιείται η αλληλεγγύη, να απαξιώνεται η κοινωνική ένταξη, να περικόπτονται δικαιώματα ανθρώπων που μένουν και εργάζονται επί χρόνια ή και δεκαετίες στη χώρα, το μόνο που μένει είναι ένα αφήγημα.

Παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα δεν έχουν πια μια άδεια ειδικά γι’ αυτά, που να τους δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν στον τόπο τους νόμιμα. Παιδιά που ήρθαν από πολέμους και δικτατορίες δεν θα μπορούν να παίρνουν άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ας τολμήσει την αλλαγή ο κύριος Μηταράκης. Ας έρθει σε διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ας ξαναγράψει τις κρίσιμες διατάξεις, ας κάνει έναν πραγματικά νέο Κώδικα, αν το θέλει, αλλά βασισμένο στα δεδομένα και τις ανάγκες του 2023, όχι στις αγκυλώσεις και τα θέσφατα του 2012.

Επειδή όμως είναι προφανές εδώ και χρόνια ότι δεν το θέλει, θα το κάνουμε εμείς με σχέδιο και οργάνωση ως επόμενη κυβέρνηση.​

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα