210 2241402

695 6026415

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα των εκλογών

Δημοσκόπηση MRB: Στις 6,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση καταγράφει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ μερικές ώρες πριν από την τελική «μονομαχία» στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διατηρεί το προβάδισμά της η κυβέρνηση σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με την τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών στην πρόθεση ψήφου, ενώ «μάχη» για την είσοδο στη Βουλή αναμένεται να δώσουν κόμματα όπως το Μέρα25 και οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, αν επιτραπεί η συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3% με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι το επόμενο κόμμα με 4,8% ενώ το Μέρα25 συγκεντρώνει 3,1% και το κόμμα «Έλληνες» 2,7%.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιτραπεί η κάθοδος στις εκλογές στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το 63% συμφωνεί με την τροπολογία για την απαγόρευση, ενώ το 26,3% διαφωνεί. Σε έρευνα για το πού θα μετακινηθούν οι ψηφοφόροι του αν δεν κατέλθει στις εκλογές, ένα 22% οδεύει προς τη Νέα Δημοκρατία ενώ ένα 27% κινείται προς την Ελληνική Λύση.

Σχετικά με το πρόσωπο που θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 38%, ο Αλέξης Τσίπρας 30% ενώ στο 25% είναι η επιλογή «Κανένας».

Αναφορικά με το ποια προβλήματα της καθημερινότητας είναι πιο σοβαρά για τους πολίτες, τα πρωτεία κατέχει η ακρίβεια με 46,3% ενώ στη δεύτερη θέση είναι η έλλειψη διαφάνειας και η διαφθορά με ποσοστό 15,6%. Η ανεργία ακολουθεί με 11,3% και τα Ελληνοτουρκικά με 8,2%. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκεντρώνει 4,8%, το μεταναστευτικό 4,1% και η εγκληματικότητα 3,9%.


Πηγή

Κοινοποιήστε:

Facebook
  • Επιλέξτε περιφέρεια

  • Πολιτικός Συνδυασμός

  • Δείτε τους Υποψηφίους

Social Media

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Για δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

email: [email protected]

Τηλέφωνο: 210 2241402

Διαβάστε

Σχετικά Άρθρα

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα