213 0995955

695 6026415

17 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Λασίθι και Ρέθυμνο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βουλευτή Α’ Αθηνών Κυριάκο Πιερρακάκη, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στους Νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου στην Κρήτη. Κατά την περιοδεία στο Λασίθι μετείχε και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του Νομού Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ κατά την περιοδεία στο Ρέθυμνο μετείχε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, βουλευτής του Νομού Γιάννης Κεφαλογιάννης. Στο κλιμάκιο μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λασιθίου Γεώργιος Μπαρμπούνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ρεθύμνου Εμμανουήλ Φουρφουλάκης, στελέχη των δύο ΔΕΕΠ και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ο κ. Πιερρακάκης είχε συναντήσεις με αιρετούς, εκπροσώπους των τοπικών φορέων, κομματικά στελέχη και πολίτες, με τους οποίους συζήτησε τόσο για θέματα του χαρτοφυλακίου του, όσο και για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του, επισκέφτηκε τον Άγιο Νικόλαο, το Οροπέδιο, τη Νεάπολη και την Ελούντα. Είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη και Οροπεδίου Γιώργο Αθανασάκη, εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον κτηνοτροφικό, αγροτικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα, καθώς και με επαγγελματίες του τουρισμού και του εμπορίου.

Στη Νεάπολη ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επισκέφτηκε το Πρότυπο ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο της περιοχής. Κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε την υλοποίηση του αιτήματος που έχει υποβάλει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για ένταξη και στο 2ο επιστημονικό πεδίο του Μηχανογραφικού, πέρα από το 4ο πεδίο όπου ανήκει σήμερα.

Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του ο κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, τα Ανώγεια, τον Μυλοπόταμο και την Αξό. Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Μυλοποτάμου Γιώργο Κλάδο, με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και τους Αντιδημάρχους Ρεθύμνου Νεκτάριο Παπαδογιάννη και Νίκο Προβιά. Πραγματοποιήθηκαν επίσης θεσμικές συναντήσεις με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκο Κατσαράκη και με εκπροσώπους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Η περιοδεία περιλάμβανε επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, όπου παρουσιάστηκε η δράση εκπαίδευσης «Αστεροσχολείο», στο Hiper, το Κέντρο Πλάσματος και Λέιζερ που από το 2021 ανήκει στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το υπό κατασκευή Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων και το Δημοτικό Σχολείο Αξού. Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο γενικότερης αναθεώρησης της μοριοδότησης των σχολείων, θα γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου για υπαγωγή της σχολικής του μονάδας στην κατηγορία των δυσπρόσιτων σχολείων.

Τέλος, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αξού Μυλοποτάμου, ομάδα μαθητών του οποίου κατέκτησε την 6η θέση ανάμεσα σε 1.200 ομάδες σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής για τη ρομποτική κατασκευή «Το Έξυπνο Μιτάτο».

Μιλώντας σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε: «Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος, όπου ο φυσικός πλούτος συναντά τον πλούτο των ανθρώπων της, οι οποίοι αγαπούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους και έχουν τη θέληση, τη γνώση και την ικανότητα να την πάνε μπροστά. Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι θα σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια – και αυτή η δέσμευση ήδη υλοποιείται με μια σειρά από έργα σε όλους τους τομείς.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο της δεύτερης θητείας μας έχουμε πετύχει πολλά, θεσμοθετώντας μεγάλες μεταρρυθμίσεις και εξασφαλίζοντας τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας στην πορεία ανάπτυξης της χώρας. Και αυτή η πορεία ανάπτυξης μπορεί να συνεχιστεί με τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας ισχυρή τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι που διακυβέυεται στην κάλπη της 9ης Ιουνίου και αυτό διεκδικούμε ως Νέα Δημοκρατία ζητώντας την ψήφο των πολιτών».

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα