213 0995955

695 6026415

16 Ιουνίου 2024

Επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στους Αμπελόκηπους

Το 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων επισκέφτηκε ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Υπουργό Υγείας και βουλευτή Α’ Αθηνών Θάνο Πλεύρη, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, την υποψήφια βουλευτή Α’ Αθηνών Άννα Ροκοφύλλου, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου, τον συντονιστή του Διαγραμματειακού Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Οργανωτικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μένιο Κορομηλά, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Α’ Αθηνών Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ 7ου Δ.Δ. Τάσο Σωκρατίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γραμματέας της ΝΔ και ο Γραμματέας Οργανωτικού πραγματοποίησαν μια ανοιχτή συζήτηση με στελέχη και πολίτες.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε, μιλώντας στα στελέχη του κόμματος: «Με τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, μαζί με όλους εσάς, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από κάθε νομό της Ελλάδας, γυρίζουμε κάθε εβδομάδα σε διαφορετικό νομό και διαφορετικό Δήμο. Κι ένα από αυτά που μας ξεχωρίζουν είναι ότι δεν θυμόμαστε τους πολίτες και τα στελέχη μας προεκλογικά. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε και μετά τις εκλογές όπως έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δίπλα σε κάθε πολίτη.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε στο πρόσωπό μου την ομαδική δουλειά πολλών νέων ανθρώπων. Έκτοτε και εγώ και η υπόλοιπη ομάδα και τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ πολλά εκ των οποίων βλέπετε εδώ σήμερα, γυρίσαμε ξανά και ξανά, όλη την Ελλάδα. Νιώθω κοντά σε αυτές εδώ τις γειτονιές της Α’ Αθηνών, καθώς κάπου εδώ έχει γεννηθεί και η σύζυγός μου, εδώ κοντά ήταν το πρώτο δικηγορικό γραφείο που εργάστηκα.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δουλεύω και παράλληλα δίνω μάχες για τη Νέα Δημοκρατία. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, γνώριζα και κάθε έναν από εσάς. Σε διαφορετικές μάχες. Κάποιες τις κερδίσαμε, κάποιες τις χάσαμε. Όμως, μια από τις διαφορές της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα κόμματα είναι ότι κάθε στέλεχος που ξεκινάει από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ή την ΟΝΝΕΔ, που μπορεί να μπήκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μπορεί να ασχολήθηκε με τα Επιμελητήρια, έχει ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους.

Αυτή είναι η βάση της Νέας Δημοκρατίας και με τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, τις τοπικές μας οργανώσεις, τις ΔΕΕΠ, θα πορευτούμε και σε αυτές τις εκλογές. Κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας. Και για αυτό θα ήθελα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Στα παλιά μας στελέχη, που έχουν περάσει από οποιαδήποτε θέση ευθύνης. Σε όλα τα μέλη που έχουν στηρίξει ανιδιοτελώς τη Νέα Δημοκρατία. Σε όλα τα πρώην και νυν στελέχη των τοπικών οργανώσεων εδώ στην Α’ Αθηνών.

Στη Νεολαία μας, που ανεβαίνει συνεχώς και που έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής ότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες που υποτίθεται ότι είναι «προνομιακές» για τους αντιπάλους μας, οι οποίοι όμως δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για τις νέες γενιές, προηγούμαστε.

, Επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στους Αμπελόκηπους

Θα σας μιλήσω καθαρά και ειλικρινά, όπως έχουμε μάθει να μιλάμε όλα αυτά τα χρόνια. Σε λίγες εβδομάδες, όταν ο Πρωθυπουργός το επιλέξει, θα δώσουμε την πιο κρίσιμη μάχη στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας. Η Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια προκλήσεων, εισαγόμενων και μεγάλων κρίσεων που κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί, άρχισε να γίνεται μέρα με τη μέρα μια «κανονική» ευρωπαϊκή χώρα.

Θυμάμαι όλα τα χρόνια της δουλειάς μου ως δικηγόρος, να μετράμε κάθε χρόνο τους παραπάνω φόρους που μας επέβαλαν. Μετά από πάρα πολλά χρόνια μετράμε τους φόρους που μειώνονται. Και πάνω από 50 φόροι είναι μειωμένοι. Μέχρι και πριν από λίγους μήνες, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε στους δρόμους, έπαιρναν μειωμένες συντάξεις, η τότε Κυβέρνηση έκοψε το ΕΚΑΣ, τις αναπηρικές συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας και έπαιρναν τη σύνταξή τους μετά από τρία, τέσσερα ή και πέντε χρόνια.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει: οι συντάξεις αυξημένες, δίνονται στην ώρα τους. Εδώ κοντά που μιλάμε υπάρχουν πολλές δομές Υγείας, πολλά νοσοκομεία. Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αυξηθεί το προσωπικό ή οι ΜΕΘ. Δεν εφάρμοσε καμία κοινωνική πολιτική. Τα σχολεία ξεκινούσαν με κενά, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ή τα βιβλία στην ώρα τους. Πλέον μιλάμε για το πόσοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα διοριστούν, ενώ έχουν ήδη διοριστεί 22.000.

Όλες αυτές οι ουρές στα δικαστήρια, στις δημόσιες υπηρεσίες, ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα και πλέον με την ψηφιακή επανάσταση που συντελέστηκε, έχουμε πλέον περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές. Στο μεταναστευτικό, περνούσε από την Ελλάδα το 95% των συνολικών ροών προς την Ευρώπη. Σήμερα, οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί περισσότερο από το 90%.

Όλα αυτά δεν είναι απλοί αριθμοί, αλλά προβλήματα που όλοι εσείς αντιμετωπίσατε στην καθημερινότητά σας. Η Ελλάδα αυτά τα χρόνια, με όλες αυτές τις κρίσεις που διαχειρίστηκε, έχοντας φέρει όλα αυτά τα αποτελέσματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε για ώρες, έχει πετύχει και κάτι άλλο που δεν το είχε. Συζητούσαμε για δεκαετίες, για το αν μπορούν οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα να βρουν δουλειά.

Έχουμε 6,5 μονάδες χαμηλότερη ανεργία, πάνω από 270.000 θέσεις εργασίας, μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια. Πρέπει να μιλάμε στους πολίτες με ειλικρίνεια: δεν τα λύσαμε όλα. Όμως, μέσα σε 4 χρόνια κρίσεων, ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 15%. Αυτό είναι και το στοίχημα της επόμενης τετραετίας. Πολλά από αυτά κι εμείς οι ίδιοι πολλές φορές τα ξεχνάμε. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας οι επιχειρήσεις στηρίχτηκαν και οι εργαζόμενοι δεν έχασαν τη δουλειά τους.

Επιτέλους έχουμε μια Κυβέρνηση που ό,τι είπε το έκανε. Επιτέλους έχουμε έναν Πρωθυπουργό που τηρεί τον λόγο του, κάνει πράξη αυτά που λέει και αντί να εξευτελίζει τη χώρα όπως ο προκάτοχός του, την κάνει υπερήφανη. Αυτός είναι ο δικός μας Πρωθυπουργός, ο δικός μας Πρόεδρος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε κάποιες εβδομάδες θα έχουμε εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν φύγει από την εξουσία, ενώ κυβέρνησε δύο φορές με το bonus των 50 εδρών, έκανε μια κίνηση καθόλου τυχαία, έφερε την απλή αναλογική. Αν ήταν η διαχρονική τους πρόταση θα το είχαν κάνει από το πρώτο οκτάμηνο του 2015, αλλά «δεν πρόλαβαν».

Ήξεραν ότι αφού γκρέμισαν τα πάντα στο πέρασμά τους, αφού κατέστρεψαν τη μεσαία και μικρομεσαία τάξη, αφού διέλυσαν την οικονομία και ψήφισαν το πιο βαρύ και αχρείαστο Μνημόνιο, δεν υπήρχε περίπτωση να ξανά είναι πρώτο κόμμα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος εν ενεργεία πολιτικός αρχηγός, είναι ό,τι πιο παλιό υπάρχει, είναι πρόεδρος κόμματος πάνω από 15 χρόνια.

Για να γαντζωθεί λοιπόν στην «καρέκλα», έπρεπε να έχει και ένα αφήγημα. Πλέον το λένε δημόσια και οι ίδιοι το τι πραγματικά θέλουν: να σχηματίσουν μια κυβέρνηση των ηττημένων. Να ψηφίσουν «χαλαρά» οι πολίτες στις πρώτες εκλογές, να θεωρήσουν ότι η μεγάλη μάχη θα είναι η δεύτερη, για να κάνουν μια κυβέρνηση ηττημένων και να μην γίνουν δεύτερες εκλογές.

Σκεφτείτε στην επόμενη υγειονομική κρίση να έχουμε στο τιμόνι της υγείας τον Πολάκη. Ή στην επόμενη κρίση στον Έβρο να ηγούνται αυτοί που έλεγαν ότι «δεν υπάρχουν σύνορα». Σκεφτείτε να γυρίσουν αυτοί που μας αύξησαν ή μας επέβαλλαν 26 φόρους. Ή να γυρίσει ο κ. Κατρούγκαλος που όταν είχε γίνει Υπουργός μπήκε «συνεταίρος» στα δικηγορικά γραφεία και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες βάζοντας τις εισφορές στο 36%. «Ποινικοποιούσε» το κάθε ευρώ που βγάζαμε.

Σκεφτείτε να γυρνούσαν αυτοί που μείωσαν τις ποινές στους βιαστές, στους δολοφόνους και σε όλους τους εγκληματίες και η μόνη κοινωνική κατηγορία που κέρδισαν το 2019 ήταν οι φυλακισμένοι. Όλα αυτά για να μην γίνουν, δεν απαιτεί απλά το να είμαστε πρώτοι. Πρέπει να πάρουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Από την πρώτη Κυριακή.

Σίγουρα, μας βοηθάει το πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο που έχουμε. Τα κοινοβουλευτικά μας στελέχη και οι πολύ δυνατοί μας υποψήφιοι. Όμως, πάντοτε την αληθινή μάχη δίνουν η κάθε Νεοδημοκράτισσα και ο κάθε Νεοδημοκράτης. Είμαι στη Νέα Δημοκρατία από μικρό παιδί. Μέσα σε αυτήν την πορεία έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους. Εκείνη την ημέρα να είμαστε όλοι εκεί, να μην λείπει κανείς. Να μην χαρίσουμε ούτε μία ψήφο.

Και αν επιβεβαιωθεί αυτό που πιστεύω ότι θα συμβεί στις πρώτες κάλπες, δηλαδή μια πολύ μεγάλη διαφορά και μια πολύ μεγάλη νίκη, τότε δεν θα έχουν αφήγημα να πάνε στις δεύτερες εκλογές. Ενωνόμαστε, ακόμη περισσότερο. Συσπειρωνόμαστε γύρω από το κόμμα. Ενωνόμαστε όλοι γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, δίνουμε τη μάχη.
Δίνουμε τη μάχη για εσάς που μας μεγαλώσατε, για τη Νέα Δημοκρατία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα νέα παιδιά, για όλους τους νέους ανθρώπους. Δεν κρίνονται τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κρίνονται η τύχη και το μέλλον των επόμενων γενεών».

Ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης τόνισε: «Στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές είναι σημαντική η αφύπνιση, η εγρήγορση και η ενεργοποίηση των πολιτών προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη Νίκη με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΔ Γιάννης Πολιτόπουλος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Βασίλης Κατσαρός, Νίκος Δημάκης, Μιχάλης Βώβος, Βασίλης Νέγρης, Πώλα Δαμιανού, Βασίλης Γακόπουλος και Χρήστος Μπιτουλιώτης, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ Γρηγόρης Μπεκατώρος, ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Φάνης Πασχάλης, ο Υπεύθυνος ΜΑΚΙ Παναγιώτης Κόλλιας, ο πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Α’ Αθηνών Στέργιος Σπάσος και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Φαίδρα Τσαλαχούρη, Εβίτα Βαρελά, Θέκλα Παρασκευούδη, Χρήστος Δαγρές και Μάριαμ Σακίμπ.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα