213 0995955

695 6026415

17 Ιουλίου 2024

Φ. Ντόλτσε: Το ΜέΡΑ25 Ιταλίας, αλληλέγγυοι, ενώνουμε τη φωνή μας με την αγανάκτηση των Ελλήνων

ΜΕΡΑ25 logo by ekloges.net

Ο Φεντερίκο Ντόλτσε, γραμματέας του νεοσύστατου ΜέΡΑ25 Ιταλίας, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ενώνει τη φωνή του με την αγανάκτηση των πολιτών για τη καταστροφική Ευρωπαϊκή πολιτική από την οποία επωφελήθηκε και η Ιταλία.

Στις 28 Φεβρουαρίου που μας πέρασε, κοντά στον Ευαγγελισμό, συνέβη η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ελληνική ιστορία Τουλάχιστον 57 νεκροί από την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων. Μολονότι βιαστήκαμε να υποβιβάσουμε τα αίτια της τραγωδίας λέγοντας ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, η αλήθεια είναι πολύ δύσκολο να μην επικεντρωθεί στην απουσία των συστημάτων ασφάλειας, στα προβλήματα που οδήγησαν στον να κυκλοφορούν τα τρένα πάνω στην ίδια γραμμή και στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Και δυστυχώς η κατάσταση αυτή συνδέεται ξεκάθαρα με τις συνέπειες για την Ελλάδα πάνω στις υποδομές της, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στο νερό και τα δημόσια αγαθά που είχε η περίφημη “διάσωση” του Ελληνικού κράτους το 2015 που στην πραγματικότητα ήταν ένα ξεπούλημα της χώρας στο οποίο επιχειρήσεις από τη μισή Ευρώπη και όχι μόνο απογυμνώσανε την Ελλάδα από όλες τις κερδοφόρες τις υπηρεσίες και υποδομές αφήνοντας στο κράτος μόνο την υποχρέωση να πληρώνει εκείνο το κόστος συντήρησης και λειτουργίας.

Σε αυτή την περίπτωση είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι αφού το 2017 η Ferrovie dello Stato πλειοδότησε με το ταπεινό ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ ολόκληρο τον εμπορικό και επιβατικό στόλο και υπηρεσίες αγοράζοντας και κατέχοντας το 100% της HELLENIC TRAIN, την νεοσύστατη εταιρεία που γεννήθηκε από τον απόσχιση από τον ΟΣΕ του στόλου των τρένων, αφήνοντας του όμως την υποχρέωση της συντήρησης του δικτύου που επιβαρύνει το δημόσιο χωρίς να μπορεί να έχει κέρδη για να το συντηρήσει.

Όταν παίρνεις ένα καταχρεωμένο κράτος και να του δανείζεις χρήματα με αντάλλαγμα όλα τα κερδοφόρα μέρη των υποδομών αφήνοντας του μόνο τα κόστη είναι καθαρός πνιγμός. Είναι ένα σύστημα σχεδιασμένο για να διατηρήσει έναν λαό σε μόνιμο καθεστώς χρέους ώστε να μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι παραξοδεύει και να τον καθυποτάξεις όταν θα το ξαναχρειαστείς.

Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτό είναι ότι πιο κοντινό στην αποικιοκρατία γίνεται.

Η Ευρώπη πρέπει να θεραπεύσει αυτά τα εγκλήματα, πρέπει να αποφασίσει αν θέλει ένα μέλλον δημοκρατίας και δικαιοσύνης ή υποδούλωσης και εκμετάλλευσης.

Η Ιταλία που μέσω της FS (Ferrovie dello Stato ) έχει βγάλει τεράστια κέρδη από αυτήν την επιχείρηση πρέπει να επέμβει βγαίνοντας μπροστά για να σταματήσει αυτή την συστηματική λεηλασία των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Εμείς πιστεύουμε στην πραγματική Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτήν των ευρωπαίων πολιτών, γιατί μόνο ένας κοινός αγώνας που θα δώσουμε όλοι μαζί μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα και να αποτρέψει τους αδελφοκτόνους ανταγωνισμούς μεταξύ αχρείαστων εθνικισμών.

Για αυτό εμείς του ΜέΡΑ25 Ιταλίας πολεμάμε και θα πολεμάμε μαζί και για τους συντρόφους του ΜέΡΑ25 Ελλάδας που αυτή τη στιγμή βιώνουν τραγικές ώρες πένθους και κρατικής καταστολής από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλο και θα κάνουμε τα πάντα για να σας υποστηρίξουμε και να σας βοηθήσουμε.

Πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να σταματήσουμε αυτήν την εγκληματική πολιτική των Ευρωπαϊκών θεσμών πριν να είναι πολύ αργά.

 

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα