210 2241402

695 6026415

13 April 2024

Η μηνυτήρια αναφορά Πάρι Κουρτζίδη κατά Μητσοτάκη – Καραμανλή προκάλεσε την ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στον Ντογιάκο

Ελληνική Ανατροπή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η μηνυτήρια αναφορά Πάρι Κουρτζίδη κατά Μητσοτάκη – Καραμανλή προκάλεσε την ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στον Ντογιάκο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής, Πάρις Κουρτζίδης, από τις πρώτες κιόλας ώρες του εγκλήματος στα Τέμπη, όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι εκ των οποίων οι περισσότεροι παιδιά, δεν σιώπησε. Με δημόσια τοποθέτησή του προανήγγειλε τη μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσει σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, των διοικήσεων των εμπλεκόμενων εταιρειών, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ειδικά, όμως, αναφορικά με τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι έχει στη διάθεσή του ακράδαντα στοιχεία, μέρος των οποίων έφερε στο φως της δημοσιότητας, μέσω του Piperata.gr και όλων των προσωπικών λογαριασμών του στα σόσιαλ μίντια, που στοιχειοθετούν τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων που προαναφέρθηκαν.

Οι εγκληματικές ευθύνες του επιτελικού κράτους και παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης, επί διακυβέρνησης του όλα αυτά τα χρόνια είναι ασφαλώς ποινικές-κακουργηματικές, πέρα από τις όποιες σοβαρές πολιτικές ευθύνες του, για τις οποίες η οργή του ελληνικού λαού θα φέρει σύντομα την ποθούμενη ανατροπή, καθώς και κοινωνική και εκλογική δικαιοσύνη.

Μετά το τραγικό αρχικό μήνυμά του, ο πρωθυπουργός, που έβλεπε μόνο το ανθρώπινο λάθος ως τη βασική αιτία αυτής της ανεκδιήγητης ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, τόλμησε με περίσσια υποκρισία να ζητά συγγνώμη 4-5 ημέρες μετά και την έκτη μέρα να έχει το θράσος να στέλνει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είχε τον υιό του μετακλητό υπάλληλο του υπουργού με τις πιο ξεκάθαρες ποινικές ευθύνες του εγκλήματος, παραβιάζοντας τη Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Ο κ. Μητσοτάκης δια της επιστολής του ζητά δήθεν να αποδοθεί δικαιοσύνη σε κεντρικό και ανώτερο βαθμό με την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη – ανακριτή. Ο δόλος-στόχος προφανής: Να προλάβει να περιπλέξει στα δαιδαλώδη δικαστικά και παραδικαστικά μονοπάτια τη μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου και προέδρου της Ελληνικής Ανατροπής, κ. Πάρι Κουρτζίδη, επιχειρώντας έτσι ξεκάθαρα για μία ακόμη φορά τη συγκάλυψη, όπως ήδη έχει προσπαθήσει να πράξει το ανεπανάληπτο δίδυμο Μητσοτάκη – Ντογιάκου με την υπόθεση των υποκλοπών και της Greek Mafia.
Υπενθυμίζουμε πως προηγήθηκε η επίσης αντισυνταγματική σύσταση μιας επιτροπής-φιάσκο που ανέλαβε τη δήθεν διαλεύκανση της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, η οποία αφαίρεσε τη ζωή από 57 αθώες ψυχές.

Η Ελληνική Ανατροπή στη μνήμη αυτών των νεκρών, με σεβασμό και ειλικρινή συμπόνια, αλλά και υποχρέωση απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και κάθε Έλληνα ειδικά νέου ανθρώπου, θα δώσει σκληρή μάχη μέχρι τέλους για την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς εγκληματίες.

Κοινοποιήστε:

Facebook

Δείτε Τους Υποψηφίους Ανά Περιφέρεια

Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα