213 0995955

695 6026415

20 Ιουνίου 2024

Η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη βράβευση Μπέου από τη Σοφία Σακοράφα και την υποκριτική στάση του Μέρα 25

Η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη βράβευση Μπέου από τη Σοφία Σακοράφα και την υποκριτική στάση του Μέρα 25

Με αφορμή την βράβευση του Α.Μπέου από τη Σοφία Σακοράφα του Μέρα 25, η Πλεύση Ελευθερίας και η Επικεφαλής της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είναι ταυτόχρονα δικηγόρος των κατοίκων των Σταγιατών και του Βόλου στις μάχες τους κατά του Α.Μπέου, έκαναν τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

Η ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας:

«Δεν είναι έντιμο να βραβεύεις τον Μπέο και την ίδια ώρα να λες ότι στέκεσαι στο πλευρό των αγωνιστών της Μαγνησίας!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που είναι και Αντιπρόεδρος της Βουλής για το Μέρα 25, βράβευσε σε δημόσια τελετή τον Α. Μπέο, τον υπόδικο Δήμαρχο Βόλου, γνωστό για την επιβολή πολιτικής τρομοκρατίας και απειλών, τις επιθέσεις του σε πολίτες που αγωνίζονται, σε πολιτικούς του αντιπάλους, για τις σεξιστικές πρακτικές του έναντι γυναικών, για τις ενέργειες υποβάθμισης του περιβάλλοντος μέσω της προώθησης καύσης σκουπιδιών αλλά και της ρύπανσης του Παγασητικού, για τις επιδρομές του στο νερό και στο χωριό των Σταγιατών, για τις συκοφαντίες κι επιθέσεις, λεκτικές και έμπρακτες, εναντίον των κατοίκων, που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στο νερό, αλλά και εναντίον του γνωστού καλλιτέχνη Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Όταν έγινε σάλος από την εικόνα της περιχαρούς κας Σακοράφα να βραβεύει τον Α. Μπέο, χωρίς να ζητήσει η ίδια συγνώμη ούτε και το κόμμα της, τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της έβγαλαν ανακοινώσεις με τις οποίες κατήγγελλαν ότι ο Μπέος είναι «φασίστας και τραμπούκος» (το έγραψε το Κόμμα και το αναδημοσίευσε η κα Σακοράφα), αλλά η βράβευσή του από την κυρία Σακοράφα ήταν…θεσμική υποχρέωσή της ως Προέδρου του ΣΕΓΑΣ (το έγραψε η κα Σακοράφα και παρέπεμψε σε αυτήν η ανακοίνωση του Κόμματος) και, σε κάθε περίπτωση, η βράβευση Μπέου από Σακοράφα, δεν αναιρεί τους αγώνες της (το έγραψαν τόσο το Κόμμα όσο και η κα Σακοράφα)…. Ταυτόχρονα το Μέρα 25 μίλησε για… επικοινωνιακή εκμετάλλευση της εικόνας… Με λίγα λόγια, κατά το συγκεκριμένο Κόμμα και την βουλευτή και Αντιπρόεδρό του, είναι ok η βράβευση του κ. Μπέου, που είναι «φασίστας και τραμπούκος», γιατί είναι…θεσμική! Και όσοι αντιδρούν, εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά την εικόνα…

Στην Αντιπρόεδρο της Βουλής θέλουμε να θυμίσουμε ότι, όπως έχει αποδείξει με την διαχρονική στάση της η Επικεφαλής μας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόσο όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής όσο και μέχρι σήμερα, που υπερασπίζεται ως δικηγόρος τους κατοίκους των Σταγιατών και τους αγωνιστές του Βόλου, οι θεσμικές λειτουργίες δεν είναι θέμα εθιμοτυπίας και πρωτοκόλλου. Ούτε βέβαια υπάρχει θεσμική υποχρέωση να βραβεύεις κάποιον που ουδεμία βράβευση αξίζει, αλλά μόνον ψόγο. Οι θεσμικές αποφάσεις και πράξεις έχουν περιεχόμενο ζωής, κοινωνικούς και ηθικούς κανόνες, ενισχύουν ή υπονομεύουν την συνοχή της κοινωνίας και την νομιμοποίηση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας έναντι των πολιτών. Τι από όλα αυτά αντιπροσωπεύει η ενέργεια της κ. Σακοράφα; Τίποτε. Δίνει όμως μία άριστη ευκαιρία σε όλους να αντιληφθούν ότι η κα Σακοράφα και το Κόμμα της, το Μέρα 25, όταν λένε ότι «στηρίζουν τους αγώνες για το Περιβάλλον» ή «τους αγωνιστές των Σταγιατών ή της Μαγνησίας» δεν εννοούν και ότι θα αντιπαρατεθούν πραγματικά με τον Α.Μπέο ούτε ότι θα αρνηθούν να τον βραβεύσουν… Αυτά, προς γνώση όσων άλλα πίστευαν και άλλα προσδοκούσαν.

Η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσει να στηρίζει και να στέκεται στο πλευρό των αγωνιστών του Βόλου και της Μαγνησίας και των κατοίκων των Σταγιατών, έμπρακτα, χωρίς φανφάρες και χωρίς κωλοτούμπες, από αυτές που έχουν τόσο πληγώσει τον αγωνιζόμενο κόσμο όλα αυτά τα χρόνια».

 

H δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία συνόδευσε με φωτογραφίες από τις δράσεις της στο πλευρό των κατοίκων του Βόλου και των Σταγιατών και τη φωτογραφία βράβευσης Μπέου από την Σοφία Σακοράφα:

«Για την βράβευση Μπέου από Σακοράφα και τις παλινωδίες αυτών που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους!

Η εικόνα της βράβευσης Μπέου από τη Σοφία Σακοράφα με ενόχλησε, αλλά δεν με εξέπληξε. Ακόμη περισσότερο με ενόχλησαν, αλλά δεν με εξέπληξαν, οι παλινωδίες της κας Σακοράφα και του Κόμματός της, του Μέρα25, που εν ολίγοις λένε ότι η Σ. Σακοράφα βράβευσε τον Μπέο από…θεσμική υποχρέωση, γιατί ο Μπέος είναι μεν «τραμπούκος και φασίστας», αλλά είναι και ο Δήμαρχος που έχει…συνεισφέρει στον Αθλητισμό (το πώς, δεν διευκρινίζεται), οπότε δεν υπάρχει θέμα, γιατί η κα Σακοράφα είναι γνωστή αγωνίστρια!

Ο κ. Μπέος δεν είναι ένας «θεσμικός παράγων», που «θεσμικά βραβεύτηκε» από την κα Σακοράφα, ως «θεσμικό παράγοντα», Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του Μέρα 25.

Ο κ. Μπέος είναι ο Δήμαρχος που έχει επιτεθεί, με επελάσεις, ύβρεις, διώξεις, απειλές, τρομοκρατία σε όποιον τολμά να αγωνίζεται για τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στην ζωή, την υγεία, το περιβάλλον, το νερό. Είναι ο Δήμαρχος που στοχοποιεί και τραμπουκίζει κατοίκους, πολιτικούς αντιπάλους, καλλιτέχνες και όποιον βρεθεί στο δρόμο του και, στη συνέχεια, κρύβεται και φεύγει τρέχοντας όταν βρει αντίσταση νομική και πολιτική.

Αυτά τα έχω βιώσει εδώ και 2,5 χρόνια, που υπερασπίζομαι τους κατοίκους των Σταγιατών και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, στον αγώνα για το νερό των Σταγιατών, ενάντια στις ύβρεις, τις απειλές, τις συκοφαντίες και τις επιθέσεις Μπέου, που καταχράται την εξουσία του Δημάρχου για να επιβάλλει τον τρόμο και τη θέλησή του. Για αυτές τις επιθέσεις του ο κ. Μπέος δικάζεται στις 6 Μαρτίου 2023, μετά από μήνυση που καταθέσαμε, μαζί με 90 κατοίκους των Σταγιατών και τον Αλκίνοο, τον Ιούλιο 2020. Τα έχω βιώσει και ως υπερασπίστρια αγωνιστών της Μαγνησίας στη δίκη που ο Μπέος έχει προκαλέσει ενάντια σε όσους αγωνίζονταν για καθαρό Παγασητικό. Μια δίκη στην οποία, πλέον, από όταν ανέλαβα, ο Μπέος προσπαθεί να ανακαλέσει την μήνυση που έκαναν οι δικοί του σύμβουλοι, προφανώς κατ’ εντολή του.

Το ότι η κα Σακοράφα βράβευσε τον Μπέο και ότι το Μέρα 25 την καλύπτει, προσπαθώντας ταυτόχρονα με κουτοπονηριές και λόγια να χαϊδέψει τα αυτιά των ανθρώπων που ο Μπέος, ως Δήμαρχος, καταδιώκει και στοχοποιεί και των ανθρώπων που αγωνίζονται για τη ζωή, την υγεία, το περιβάλλον, το νερό, απλώς επιτρέπει σε όλους πλέον να αντιλαμβάνονται τι πραγματικά εννοεί το Μέρα 25 όταν λέει «στο πλευρό των αγωνιστών του Βόλου».

Επειδή όσοι αγωνιζόμαστε με κόστος και με συνέπεια έχουμε δει και βιώσει πολλές κωλοτούμπες, αυτή η συγκεκριμένη, είναι πολύ χρήσιμη, προειδοποιητικά, για να μην ξεγελαστεί κανείς από ωραία λόγια και παχιές υποσχέσεις.

Οι πράξεις μας είναι εκείνες που δείχνουν ποιοι είμαστε και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Και τι δεν είμαστε.

Κι αν ένα Κόμμα και η Αντιπρόεδρός του δεν μπορεί να αντισταθεί στην βράβευση Μπέου, που όλοι καταλαβαίνουμε ότι ζητήθηκε και στήθηκε με πλούσιο παρασκήνιο και γκρίζες συμφωνίες, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να αντισταθεί ούτε σε άλλες «Σειρήνες» και θα πέσει τρέχοντας στις αγκαλιές του κάθε επόμενου Μπέου, Τσίπρα ή άλλου «θεσμικού», επικαλούμενο «θεσμικές υποχρεώσεις» και ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς…

Εγώ θα παραμείνω στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Στο Βόλο, στις Σταγιάτες, στην Αιγείρα, στην Κεφαλονιά, στην Κέρκυρα, στην Εύβοια, στο Μάτι, στη Ρόδο, στην Κρήτη. Όπου με χρειάζονται κι όπου μπορώ να βοηθήσω.

Στην πράξη κι όχι με λόγια.

Ραντεβού στα Δικαστήρια του Βόλου, 1 και 6 Μαρτίου!

Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Δικηγόρος, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής

(Οι φωτογραφίες είναι από τις Σταγιάτες κι απ’ τα Δικαστήρια του Βόλου, το καλοκαίρι του 2020, όταν καταθέσαμε τη μήνυση κατά Μπέου. Φωτογραφία με τον κ. Μπέο δεν έχω ούτε θα έχω. Παραθέτω εκείνη της κας Σακοράφα…)»

 

Στο ακόλουθο link η ανάρτηση της Πλεύσης Ελευθερίας: https://m.facebook.com/

Στο ακόλουθο link η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: https://www.facebook.com/

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα