213 0995955

695 6026415

20 Ιουνίου 2024

Κώστας Ζαχαριάδης – Γρηγόρης Θεοδωράκης – Τάνια Καράγιαννη: Διαγωνισμός ΑΣΕΠ στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, δεν το τόλμησε ποτέ κανείς

syriza-grafeio-typoy

Κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το Προεδρείο του ΑΣΕΠ

 

Σε ένα πρωτοφανές «εμπόριο ελπίδας» επιδίδονται κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών, λίγο πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, ορίζοντας την 4η Μαρτίου ως ημέρα διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση κι ενώ -βάσει νόμου- ο διαγωνισμός θα έπρεπε να έχει ήδη διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πρόκειται, καταφανώς, για μία ακόμα προεκλογική εξαπάτηση, δεδομένου ότι σύμφωνα με την προκήρυξη δεν αφορά σε διορισμό σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά απλώς στην κατάρτιση πίνακα κατάταξης για μελλοντικές προσλήψεις, όποτε αυτές γίνουν.

Σημειώνεται, ότι στον εν λόγω γραπτό διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή 108.000 υποψήφιοι και υποψήφιες και κατά βάση συμμετέχουν νέοι και νέες που αγωνιούν για μία θέση εργασίας κι ένα μισθό αξιοπρέπειας.

Το ΑΣΕΠ είναι μια κατάκτηση για τη χώρα από το 1994 και το οφείλουμε στον αείμνηστο Αναστάσιο Πεπονή και στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου που πήρε τη νομοθετική πρωτοβουλία. Θυμίζουμε ότι η τότε ΝΔ είχε καταψηφίσει τον επίμαχο νόμο.

Σε αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια πολλοί προσπάθησαν να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ, να το βάλλουν ως διακοσμητικό σε επιτροπές ποτέ όμως κανείς δεν διανοήθηκε να το εντάξει στον σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου, όπως σήμερα επιχειρούν οι κκ. Μητσοτάκης και Βορίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σέβεται το ΑΣΕΠ, αποδέχεται πλήρως το αδιάβλητο και αντικειμενικό των διαδικασιών του, καταγγέλλει όμως την παλαιοκομματική συμπεριφορά της ΝΔ που κάνει εμπόριο ελπίδας λίγες βδομάδας πριν την κάλπη.

Ο κόσμος βλέπει, ξέρει, παρακολουθεί και τους έχει καταλάβει.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα