210 2241402

695 6026415

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα των εκλογών

Κραυγή διαμαρτυρίας και απόγνωσης για την κατάσταση του ΕΣΥ

Ανδρέας Ξανθός βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο.​

Το σημερινό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, που οργανώνουν οι υγειονομικοί και κοινωνικοί φορείς της Κρήτης, αποτελεί κραυγή διαμαρτυρίας και απόγνωσης για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Η πρωτοφανής αυτή κινητοποίηση εκφράζει την αγωνία των τοπικών κοινωνιών για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης, η οποία με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης απαξιώνεται συστηματικά, πυροδοτώντας κύμα παραιτήσεων γιατρών και ευνοώντας προκλητικά τους επιχειρηματίες υγείας.

 

Οι πολίτες της Κρήτης συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν μόνοι τους οι υγειονομικοί να υπερασπιστούν το καθολικό δικαίωμα στην υγεία και την αξιοπρέπεια της δημόσιας περίθαλψης. Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία που υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η μόνη ελπίδα είναι ένα ισχυρό μέτωπο αλληλεγγύης και αγώνα για τη γενναία ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η αλλαγή πορείας στα υγειονομικά και πολιτικά πράγματα της χώρας είναι όρος επιβίωσης του ΕΣΥ, είναι προϋπόθεση σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ασθενών και εξάλειψης των ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας.

Κοινοποιήστε:

Facebook
  • Επιλέξτε περιφέρεια

  • Πολιτικός Συνδυασμός

  • Δείτε τους Υποψηφίους

Social Media

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Για δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

email: [email protected]

Τηλέφωνο: 210 2241402

Διαβάστε

Σχετικά Άρθρα

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα