213 0995955

695 6026415

16 Ιουνίου 2024

Μ. Ξενογιαννακοπούλου – Θ. Φωτίου: Πριν τις εκλογές σπεύδουν να απολύσουν εργαζόμενους απαραίτητους για την λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής

syriza-grafeio-typoy

Την ώρα που η υποστελέχωση μαστίζει τις δημόσιες κοινωνικές δομές, κοινοποιήθηκε σήμερα στο εναπομείναν επικουρικό προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής η απόλυσή τους. Πρόκειται για 11 άτομα που φρόντιζαν, πολλά από αυτά συνεχώς από το 2014, έφηβες φιλοξενούμενες αλλά και χρονίως πάσχοντες γέροντες.

Οι εκκλήσεις του προσωπικού, της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και της διοίκησης του ΚΚΠΠΑ, που ήδη με την απόφαση του ΔΣ στις 3/6/2021 ομόφωνα «αναγνωρίζει ότι το προσωπικό που έχει προσληφθεί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου ως Επικουρικό, είναι απαραίτητο στις θέσεις εργασίας τις οποίες καλύπτει», έπεσαν στο κενό.

Η αρμόδια υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου αναλώνεται σχεδόν καθημερινά να οικοδομεί την εικόνα της αφοσιωμένης προστάτιδας των ευάλωτων ανθρώπων των οποίων έχει την ευθύνη, και ιδιαίτερα των παιδιών, ενώ οι δομές που εποπτεύει καταρρέουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 13 ΚΚΠΠ της χώρας λειτουργούν ακόμα χωρίς να έχουν εκδοθεί τα Προεδρικά Διατάγματα των Οργανισμών τους, παρά την ρητή της δέσμευση, με αποτέλεσμα οι μόνες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί να περιορίζονται σε αυτές που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, και να προκηρύξει τις απαιτούμενες θέσεις μόνιμου προσωπικού, προβλέποντας ειδική μοριοδότηση της εμπειρίας των ήδη υπηρετούντων και απολυμένων, που επί σειρά ετών καλύπτουν τις διαρκείς ανάγκες.

Καλούμε την αρμόδια Υφυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενούμενων στις δημόσιες προνοιακές δομές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, γνωρίζοντας τις τεράστιες ανάγκες σε έμπειρο προσωπικό των δημόσιων δομών κοινωνικής πρόνοιας, έχει ήδη δεσμευτεί για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων και την προκήρυξη άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού με αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εργασίας για την Κοινωνική Αλληλεγγύη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα