213 0995955

695 6026415

15 Ιουνίου 2024

Ο τζίρος των σουπερμάρκετ αυξάνεται, οι ποσότητες που αγοράζουν οι πολίτες μειώνονται και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις αιτήσεις του market pass

ΜΕΡΑ25 logo by ekloges.net
Η εικόνα του τζίρου των σουπερμάρκετ για το 2022 ο οποίος κινήθηκε ανοδικά, την ώρα που οι πωλήσεις μειώθηκαν, καταδεικνύει ακριβώς την αισχροκέρδεια που επικρατεί σε ένα χώρο όπου τα ολιγαρχικά καρτέλ λυμαίνονται την αγορά.
Ο τζίρος αυξάνεται, αλλά οι ποσότητες μειώνονται, με τους καταναλωτές να αγοράζουν λιγότερα, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το διαθέσιμο εισόδημα των περισσότερων πολιτών, δεν επαρκεί ούτε για τα 2/3 του μήνα.
Η εικόνα αυτή δείχνει ότι υπάρχει συρρίκνωση της οικονομίας και παράλληλα εντεινόμενη ακρίβεια, η οποία, αν λάβουμε υπόψη μας ότι και ο πληθωρισμός είναι ταξικός και πλήττει ανισομερώς την κοινωνία, οδηγεί σε ένα πραγματικά εκρηκτικό μείγμα.
Ας μην πανηγυρίζει, λοιπόν, καλύτερα η Μητσοτάκης Α.Ε. για τις εκατοντάδες χιλιάδες των συμπολιτών μας που σπεύδουν να κάνουν αίτηση για το market pass των 20 ευρώ το μήνα, διότι αυτό το μόνο το οποίο επιβεβαιώνει είναι πως η ανέχεια του κόσμου είναι όλο και μεγαλύτερη, μαζί με την οικονομική αποτυχία της Κυβέρνησης.
Χρειάζεται, όπως προτείνει το ΜέΡΑ25 εδώ και καιρό, Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των χαμηλών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων.
Κι ας μην σπεύσει κανείς να μας πει ότι μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, καθώς αυτό το έχει κάνει ήδη προ πολλού η αισχροκέρδεια του καρτέλ της ολιγαρχίας, την οποία ευνοεί η Κυβέρνηση.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα