213 0995955

695 6026415

20 Μαΐου 2024

Παρέμβαση της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

kke-grafeiou-typou

Έγκλημα ο διαχωρισμός του τρένου από τις ράγες που ακολούθησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

 

Συζήτηση «μεταξύ σουπιών», όπου ο καθένας πέταξε το «μελάνι των “επιτυχιών” του», χαρακτήρισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη.

Όπως είπε, οι τοποθετήσεις των υπουργών Μεταφορών της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων περιορίστηκαν σε προεκλογικά τεχνάσματα, σε νούμερα και ποσοστά σχετικά με μία σύμβαση, την 717. Δεν αναφέρθηκε καθόλου, τόνισε η Λ. Κανέλλη, τι προηγήθηκε και πώς καταλήξαμε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν ειπώθηκε τίποτα, σημείωσε, για την ευρωπαϊκή πολιτική που απέκοψε το τρένο από τις ράγες, την πολιτική της απελευθέρωσης και της διάσπασης δηλαδή του σιδηροδρόμου που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. «Όταν κόψεις, όταν μπουν τα συμφέροντα και είναι αντιτιθέμενα σε ένα μέσο σταθερής τροχιάς μαζικής μεταφοράς, τότε το έγκλημα είναι μαζικό», είπε. Ενώ προειδοποίησε ότι ανάλογος διαχωρισμός θα γίνει με το νερό.

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι απέναντι σε εκλογικά σενάρια συνεργασιών, το ΚΚΕ επιμένει στους αγώνες και καλεί τον λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμή του.

 

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα