18 April 2024

Πρώτη Δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των εκλογών: στο 4,7% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 4,7% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η έρευνα έγινε μετά την εξαγγελία της ημερομηνίας των εκλογών από τον Πρωθυπουργό.

Η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 5,8% στη προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.

δημοσκόπηση, Πρώτη Δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των εκλογών: στο 4,7% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 26,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 9,4%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 4,2% και οι Έλληνες (κόμμα Κασιδιάρη) 3,8%.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Μαρτίου παρουσιάζει αύξηση 1 ποσοστιαίας μονάδας (20,5% στη προηγούμενη έρευνα), ενώ σχεδόν αμετάβλητο παραμένει το ποσοστό της ΝΔ (26,3%) αλλά και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής (9,2%)

Μικρές αυξήσεις τα ποσοστά τους παρουσιάζουν και τα μικρότερα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ που σημειώνει το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11,6% (αναποφάσιστοι και Δεν Απαντώ).

Η εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ να βρίσκεται στο 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,7%, με τη διαφορά να τοποθετείται στις 5,8 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,7%, το ΚΚΕ στο 7,1%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, οι Ελληνες – Εθνικό Κόμμα στο 4,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας η οικονομία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι Έλληνες συνεχίζουν να πιστεύουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η οικονομία (24%) , με την ακρίβεια να έρχεται δεύτερη (19%). Την πεντάδα των μεγαλύτερων προβλημάτων στη χώρα συμπληρώνουν: Οι πολιτικοί (17%), η ανασφάλεια (7%) και η ανεργία (6%).

Υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας η πλειοψηφία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 49% θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας και το 48% αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Σύμφωνα με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η επιθυμία για κυβέρνηση συνεργασίας μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες (συγκέντρωνε το 51%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, παρά την μείωση των ποσοστών της ΝΔ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει άνοδο στα ποσοστά του παρόλο που τα ποσοστά της ΝΔ μειώνονται.

Κοινοποιήστε:

Δείτε Τους Υποψηφίους Ανά Περιφέρεια