213 0995955

695 6026415

18 Ιουλίου 2024

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον “ΑΝΤ1”

kke-grafeiou-typou

Το “φταίνε όλοι” σημαίνει αποποίηση και συγκάλυψη ευθυνών

 

«Η κυβέρνηση, δυστυχώς, μετά την τραγωδία στα Τέμπη ακολουθεί μία στρατηγική αποποίησης των ευθυνών της, με διάφορες γραμμές από τον κ. Μητσοτάκη και τελευταία τη χθεσινή του “φταίνε όλοι”», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΑΝΤ1”.

«Το “φταίνε όλοι” είναι ο δρόμος για να μην αναλάβει καμία συγκεκριμένη ευθύνη η ΝΔ, θέλει διάχυση ευθυνών με στόχο τη συγκάλυψη και την αποποίηση», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Τελικά για ποιο συγκεκριμένο πράγμα ανέλαβε ευθύνη η κυβέρνηση;

 

– Είπε συγκεκριμένα ότι φταίει που καταργήθηκε το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου το οποίο λειτουργούσε στην Αθήνα μέχρι το 2020;

– Είπε συγκεκριμένα ότι φταίει που καταργήθηκε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα η οποία λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019;

– Είπε συγκεκριμένα ότι φταίει που έγινε η ρουσφετολογική τοποθέτηση του συγκεκριμένου σταθμάρχη;

– Είπε συγκεκριμένα ότι φταίει γιατί οι εργαζόμενοι την προειδοποιούσαν, σχεδόν φωτογράφιζαν το γεγονός, και τους αγνόησε;».

 

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «υπάρχει ένα συγκεκριμένο δυστύχημα και μία κυβέρνηση η οποία κλείνει τετραετία, δεν εκλέχθηκε χθες, άρα είναι εντελώς υποκριτικό να κάνει τώρα εξαγγελίες για έργο που δεν έκανε». Τόνισε, ακόμα, ότι «η κυβέρνηση είναι ελεγχόμενη. Η επιτροπή που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης είναι μία επιτροπή η οποία διορίζεται από τον ίδιο για να ελέγξει ποιον; Είναι απονομιμοποιημένη η κυβέρνηση, απονομιμοποιημένη και η επιτροπή, λόγω της επιθυμίας του ίδιου του κ. Μητσοτάκη να μην υποστεί έλεγχο στην πραγματικότητα».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «η παραίτηση του κ. Καραμανλή, ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος με τη ΝΔ, είναι υποκριτική» και σημείωσε πως «ο κ. Καραμανλής δεν είναι μόνο υπεύθυνος γιατί αγνόησε τις προειδοποιήσεις και δεν εγγυήθηκε την ασφάλεια των πολιτών, αλλά είναι και ο άνθρωπος που τροποποίησε τη σύμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί ένα μεγάλο ποσό επενδύσεων που ήταν δεσμευμένη να κάνει η ιταλική εταιρεία και συγχρόνως αφαίρεσε την υποχρέωση του Δημοσίου να κάνει τα έργα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «επί ΝΔ υπήρξε απαξίωση των σιδηροδρόμων και οι εργαζόμενοι μειώθηκαν σχεδόν στο μισό με σαφή σκοπιμότητα, καθώς είναι δεδηλωμένος σκοπός της κυβέρνησης να γίνει ΣΔΙΤ στα δίκτυα».

Αναφερόμενη, τέλος, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες δήλωσε ότι «είναι άκαιρη και άκυρη, την ώρα που άνθρωποι έχουν χάσει τα παιδιά τους και δεν έχουν ολοκληρωθεί καν οι κηδείες. Όποια προσπάθεια “μασάζ” στην εικόνα της και αν κάνει η κυβέρνηση οι πολίτες έχουν απαντήσει με τις τεράστιες διαδηλώσεις».

 

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα