213 0995955

695 6026415

17 Ιουλίου 2024

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον “ΑΝΤ1”

“Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει”

 

«Πρόκειται για μία ασύλληπτη τραγωδία. Νέοι άνθρωποι χάθηκαν τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Όλη η χώρα πενθεί, η σκέψη όλων μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω, στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΑΝΤ1” για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

«Τα ερωτήματα που τίθενται στην κυβέρνηση είναι αμείλικτα, τα θέτει η ίδια η κοινωνία και οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται, εκφράζοντας τη θλίψη και την αγανάκτησή τους, γιατί ζουν σε ένα καθεστώς ακραίας ανασφάλειας», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει:

  • Γιατί αγνόησε τις καταγγελίες των εργαζομένων; Η τραγωδία ήταν εν πολλοίς προαναγγελθείσα. Υπάρχουν εξώδικες διαμαρτυρίες των εργαζομένων το τελευταίο χρονικό διάστημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, οι οποίες έθεταν το ζήτημα του κινδύνου της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές, που σχεδόν φωτογράφιζαν το γεγονός.
  • Γιατί δεν έλαβε υπόψη τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων στη Βουλή για ζητήματα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο; Μάλιστα, ο τότε αρμόδιος υπουργός σήκωνε τους τόνους και έλεγε ότι είναι ανεπίτρεπτο να θέτουν οι βουλευτές ζήτημα ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων.
  • Γιατί δεν παρέδωσε το έργο της τηλεδιοίκησης ως όφειλε να παραδοθεί και να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2020;
  • Γιατί επρόκειτο ο πρωθυπουργός να εγκαινιάσει και να επιθεωρήσει ένα έργο το οποίο όπως φάνηκε δεν υπήρχε;».​

Επισήμανε, ακόμα, ότι «η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τα μέλη της οποίας ορίζει απολύτως η ελεγχόμενη κυβέρνηση, δεν βοηθά να υπάρξει φως στην υπόθεση και πραγματική διερεύνηση της αλήθειας. Η κυβέρνηση δεν διαβουλεύτηκε με κανέναν, δεν πρότεινε καν στα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου να ορίσουν μέλη στην επιτροπή. Ούτε και το να αποδίδει ο πρωθυπουργός τα πάντα στο “ανθρώπινο λάθος” είναι στην κατεύθυνση της διερεύνησης της αλήθειας».

 

Η κ. Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι «για τη διερεύνηση της αλήθειας πρέπει να απαντηθούν πολύ συγκριμένα ερωτήματα, για μία συγκεκριμένη τραγωδία, η οποία συνέβη υπό την ευθύνη της συγκεκριμένης κυβέρνησης».

 

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα