Ενημερωθείτε για όλα τα νέα των εκλογών

Συνάντηση της Ράνιας Σβίγκου ​Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Βάλτερ Μπάιερ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τη Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Βάλτερ Μπάιερ πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η στήριξη στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί ιδρυτικό μέλος, και με το οποίο συνδέεται με κοινούς αγώνες για μια κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη, για την μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού, των ανισοτήτων, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού.

Η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΚΕΑ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ιδίως για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑ, Βάλτερ Μπάιερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό για την τραγωδία στα Τέμπη. Παράλληλα, τόνισε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές και ο σχηματισμός μιας προοδευτικής κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη, δηλώνοντας την θερμή στήριξη του ΚΕΑ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, επίσης, οι μεγάλες στρατηγικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η Αριστερά στην Ευρώπη, και ιδίως το ζήτημα της συμβολής της στον τερματισμό της παράνομης ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία και στην επάνοδο στη διπλωματική οδό για την ειρήνευση στην περιοχή, αλλά και για την υπεράσπιση του εισοδήματος, των εργασιακών δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών.

Στη συνάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν επίσης, η Δανάη Κολτσίδα, υπεύθυνη στην Π.Γ. για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η Όλγα Αθανίτη, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Ε.Γ. του ΚΕΑ, καθώς και ο Λ. Στουκογεώργος, μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Κοινοποιήστε:

Facebook
  • Επιλέξτε περιφέρεια

  • Πολιτικός Συνδυασμός

  • Δείτε τους Υποψηφίους

Social Media

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Για δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας

email: [email protected]

Τηλέφωνο: 210 2241402

Διαβάστε

Σχετικά Άρθρα

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα