213 0995955

695 6026415

20 Ιουνίου 2024

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στο «ATTICA TV»

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το προεκλογικό market pass, την ώρα που για 1 στα 2 νοικοκυριά το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα»

 

«Το πλαίσιο που δημιούργησε η ΝΔ με τον Πτωχευτικό Νόμο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πιστωτών» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτσηστο «ATTICA TV» το βράδυ της Τετάρτης. «Κινδυνεύουν να χαθούν 700.000 ακίνητα – κατοικίες, επαγγελματικές εστίες και αγροτικές γαίες. Πρόκειται για μια βίαιη μεταβίβαση της περιουσίας των πολιτών, προς όφελος των τραπεζών και των funds».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε το πλαίσιο προστασίας που ίσχυε από το 2010 με τον νόμο Κατσέλη. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης λαϊκής κατοικίας» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρίτσης. Και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε ένα νέο πλαίσιο με προστασία της πρώτης κατοικίας και δυνατότητα για τους δανειολήπτες να διεκδικήσουν δικαστικά ικανοποιητική λύση ρύθμισης».

 

«Η ετήσια έκθεση του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιεύθηκε σήμερα, δείχνει ότι για 1 στα 2 νοικοκυρά το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα. Ότι η κρίση των τελευταίων μηνών έχει οδηγήσει σε αύξηση στις εισοδηματικές ανισότητες. Και ότι περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν βοήθησαν καθόλου στην συγκράτηση των τιμών» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το προεκλογικό market pass, την ώρα που η ακρίβεια στα τρόφιμα θεριεύει μήνα με το μήνα».

 

Και τόνισε: «Θα έπρεπε να έχουν γίνει τρία πράγματα: Στήριξη του εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα. Και κυρίως αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς. Να σπάσουν τα καρτέλ για να στηριχθεί και ο καταναλωτής και η μικρομεσαία επιχείρηση που βιώνει αθέμιτο ανταγωνισμό».

 

«Όσα επιδόματα και να δώσει, η ΝΔ θα τις χάσει τις εκλογές. Γιατί ο κόσμος χρειάζεται λύσεις και οι λύσεις δεν έρχονται με απόπειρες εξαγοράς της ψήφου», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα