213 0995955

695 6026415

16 Ιουνίου 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Α΄ Αθήνας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 (Ν. Χατζηνικολάου)

syriza-grafeio-typoy

«Θλίψη και οδύνη έχει προκαλέσει συλλογικά στην ελληνική κοινωνία, αλλά ειδικά στους συγγενείς των θυμάτων αυτή η ανείπωτη τραγωδία», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1.

Σε ότι αφορά στην κριτική που οφείλει να ασκήσει η αντιπολίτευση σημείωσε : «Τα ζητήματα τα οποία εμείς επιχειρούμε να αναδείξουμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αφορούν τα εξής: πρώτον, όπως προέκυψε σήμερα, ο μοιραίος σταθμάρχης φαίνεται να ανέλαβε τη θέση αυτή κατά παράβαση του νόμου. Δηλαδή φαίνεται να ορίστηκε σταθμάρχης χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, ειδικότερα σε σχέση με την ηλικία του. Και έγινε γνωστό ότι πέντε μέρες μετά την αποδοχή της μετάταξης του στη συγκεκριμένη θέση, με υπουργική απόφαση του κυρίου Καραμανλή, ορίστηκε αναδρομικά ως μη βασική προϋπόθεση η μη συμπλήρωση του 48ου έτους, για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέση. Άρα εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να μας απαντήσει».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Δεύτερο σημείο, που επίσης έγινε γνωστό σήμερα από τους εν ενεργεία σταθμάρχες, κατά τη συνάντησή τους με τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Ραγκούση είναι το γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2019 έκλεισε ο σταθμός της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, που είχε την ευθύνη για την οργάνωση του σιδηροδρομικού έργου από το Δομοκό μέχρι και το Πλατύ. Υπήρχε δηλαδή σταθμός τηλεδιοίκησης, ο οποίος το καλοκαίρι του 2019 έκλεισε και ως προς αυτό η κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση».

«Τρίτο ζήτημα αφορά την κατάργηση του λεγόμενου δευτεροβάθμιου ελέγχου μετά το 2020, δηλαδή του κέντρου εκείνου στην Αθήνα, που είχε την ευθύνη να ελέγχει αν και κατά πόσο οι σταθμάρχες κάνουν κάποιο λάθος και αν και κατά πόσο τηρούνται εν πάση περιπτώσει όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας. Ούτε ως προς αυτό η κυβέρνηση δυστυχώς έχει μέχρι στιγμής δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση», τόνισε ο Βουλευτής.

Και κατέληξε : «Φυσικά το τέταρτο ζήτημα σχετίζεται με τη συνολικότερη στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος καταρχάς έσπευσε πριν η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει την έρευνά της, να αποδώσει την ευθύνη κυρίως σε ανθρώπινο σφάλμα. Δεν ξέρω πώς ακριβώς ο κύριος Μητσοτάκης κατέληξε στο σχετικό συμπέρασμα, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει και μια διάθεση απ’ ότι φαίνεται από τη μεριά της κυβέρνησης να καθοδηγήσει την ελληνική δικαιοσύνη ως προς τις δικονομικές πλευρές της έρευνάς της. Δεν κατανοώ πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να στέλνει επιστολή στον κ. Ντογιάκο ζητώντας του να συμπεριλάβει το πόρισμα μιας επιτροπής που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όρισε στη δικογραφία για το ζήτημα του δυστυχήματος στη Λάρισα. Όλα αυτά δείχνουν πραγματικά ότι η κυβέρνηση είναι εκτός ελέγχου», συμπέρανε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα