213 0995955

695 6026415

24 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη του υπεύθυνου στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ News» (Απόστολος Μαγγηριάδης)

«Η ύπαρξη εκβιαζόμενων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία – Ένοχος ο κ. Μητσοτάκης»

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος για τις παρακολουθήσεις όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί, δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΕΡΤ News.

«Η ΝΔ αυτό το τριήμερο είχε μια γραμμή “μπουφέ”, έλεγε ο καθένας τα πάντα. Ακούσαμε ότι όλα είναι νόμιμα, ακούσαμε ότι έγιναν από ρυπαρά δίκτυα και ακούσαμε ότι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αν όλα έγιναν νόμιμα όμως, τότε γιατί θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη;», σημείωσε.

Αναφερθείς στο χρονικό της υπόθεσης, υπενθύμισε: «όταν έγινε γνωστή αρχικά η παρακολούθηση Κουκάκη και Μαλιχούδη, η κυβέρνηση κατήργησε τη δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει τον πολίτη μετά τη λήξη της παρακολούθησης». «Στη συνέχεια, όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ήρθε η παραίτηση του κ. Δημητριάδη και του τότε διοικητή της ΕΥΠ –που άλλαξαν το νόμο για να τον τοποθετήσουν γιατί δεν είχε τα προσόντα. Και αναρωτιέμαι: όταν τους έδιωχνε ο κ. Μητσοτάκης δεν τους ρώτησε μήπως παρακολουθούσαν και κανέναν άλλον;», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε πέντε ανθρώπους από την ηγεσία του στρατεύματος και δεν το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης. Τότε ποιος είναι ο πρωθυπουργός στη χώρα; Αν δεχτούμε ότι όντως υπήρχε ρυπαρό δίκτυο, τότε ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι επί ηγεσίας του “χάσαμε” την ΕΥΠ, ότι η ΕΥΠ έγινε κάτι σαν ανεξάρτητο κράτος. Αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», εξήγησε.

Απαντώντας στο ερώτημα της κυβέρνησης για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε ονόματα ανθρώπων που πιθανόν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και τα συμπεριέλαβε στο αίτημά του στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ του τελευταίου διαστήματος και υπογράμμισε: «η πρώτη εφημερίδα που έγραψε για παρακολουθήσεις επτά προσώπων από την ΕΥΠ ήταν η Καθημερινή». «Κανένας από την κυβέρνηση δεν ρώτησε την Καθημερινή από πού βρήκε αυτήν την πληροφορία. Ακόμα, το Βήμα είχε γράψει τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Predator. Δεν το διέψευσε η κυβέρνηση ούτε κανένας ρώτησε τον όμιλο Μαρινάκη πώς το βρήκε αυτό», δήλωσε και πρόσθεσε: «όταν βγήκαν στον Τύπο τα ονόματα, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε αρχικά τον κ. Μητσοτάκη και δεν πήρε απάντηση».

«Το ότι συζητάμε αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μάθουμε την αλήθεια. Αμφισβητούν ότι έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις; Δεν το έχει αμφισβητήσει η κυβέρνηση, άρα θεωρούμε ότι η ΕΥΠ όντως παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και την ηγεσία του στρατού. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο κ. Χατζηδάκης, για παράδειγμα, είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Μπορώ να σας τεκμηριώσω ότι είναι επικίνδυνος για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά δεν είναι για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η Δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια. Αν υπάρχει η αίσθηση ότι ένας υπουργός κάνει κάτι επειδή εκβιάζεται, αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα στη Δημοκρατία», σχολίασε.

Αναφερθείς στις πολιτικές εξελίξεις με ορίζοντα τις εκλογές, τόνισε: «αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα». «Αυτό σημαίνει άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή της πανδημικής οφειλής και 120 δόσεις, ισχυρό Δημόσιο και ειδικότερα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας τη στιγμή που η κυβέρνηση κατήργησε το θεμέλιο λίθο του ΕΣΥ, την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Αυτό σημαίνει επίσης εργασιακά δικαιώματα. Στην Ευρώπη ο μέσος όρος κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις είναι στο 60% και στην Ελλάδα στο 20%, ενώ ο κ. Χατζηδάκης έφερε έναν αντεργατικό νόμο που κάνει καθεστώς τις απλήρωτες υπερωρίες, οδηγώντας φέτος χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό σε παραίτηση», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική κοινωνικά άδικη και αποτυχημένη. Απευθύνουμε κάλεσμα για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική», κατέληξε.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα