213 0995955

695 6026415

24 Ιουλίου 2024

Πόσο ακόμα θα κρύβεστε κ. Βορίδη για την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου, Γιασάμ Αγιαβέφε;

syriza-grafeio-typoy

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της Ν​έας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι τα όρια μεταξύ νομιμότητας και μαφίας δεν είναι ευκρινή. Οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την «τιμητική» πολιτογράφηση του κ. Γιασάμ Αγιαβέφε.

Με συστατική επιστολή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, και με υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών, του κ. Βορίδη, ο εν λόγω κύριος έλαβε -εν μια νυκτί- τιμητική πολιτογράφηση και θεωρείται πλέον Έλληνας πολίτης. Δεν είναι προφανείς ούτε η σύνδεσή του με την Ελλάδα ούτε τι είδους εξαιρετικές υπηρεσίες έχει τελικά προσφέρει.

Άραγε έλεγξαν ποτέ αν ο κ.Αγιαβέφε έχει ποινικό μητρώο εκτός ελληνικών συνόρων; Με τι κριτήρια τον επέλεξαν για την ύψιστη τιμή της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας; Γιατί αγνόησαν τις διασυνδέσεις του με δίκτυο παράνομων ελληνοποιήσεων;

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Αγιαβέφε όχι μόνο ήταν διεθνώς καταζητούμενος από την Interpol, αλλά κατείχε τέσσερα ψευδή και ένα πλαστό νομιμοποιητικό έγγραφο, τα οποία είναι μέρος σχετικής δικογραφίας. H Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό, δεν κατάφερε να εντοπίσει την παραβατική συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου. Γιατί η ΕΥΠ τις ημέρες του κ.Μητσοτάκη αντί να διώκει το οργανωμένο έγκλημά παρακολουθεί πολιτικούς, δημοσιογράφους, ανώτατους στρατιωτικούς.

 

Ξεδιπλώνεται μπροστά μας μια σκοτεινή υπόθεση στην οποία φαίνεται να εμπλέκονται πάρα πολλοί παράγοντες της Greek Mafia, της εγκληματικής οργάνωσης που, με την βοήθεια αστυνομικών, χορηγούσε ταυτότητες με ψευδή στοιχεία σε εγκληματίες.

 

Ο κ. Αγιαβέφε, ως Έλληνας πολίτης και πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάρη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κυκλοφορεί ανενόχλητος εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση βρίσκεται έκθετη. Είναι η πρώτη φορά που πολιτογραφείται Έλληνας πολίτης ένας άνθρωπος με προφανή σύνδεση με παραβατικά δίκτυα, με μόνο κριτήριο την τσέπη του. Περιμένουμε ακόμη και τώρα απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον κ. Βορίδη προσωπικά, καθώς η σιωπή τους μόνο ενοχή αποδεικνύει.

 

Τώρα που έμαθε η πρώην ηγεσία του ΛΑΟΣ ότι Έλληνας εκτός από το να γεννιέσαι μπορείς και να γίνεσαι -ακόμα κι αν είσαι Τούρκος διεθνώς καταζητούμενος με ερυθρό ένταλμα από την Interpol- ήρθε η ώρα να τους μάθουν και πως γίνεσαι. Η τιμητική ιθαγένεια δεν αγοράζεται, αποδίδεται τιμητικά και κανείς δεν έχει δικαίωμα να ευτελίζει αυτή τη διαδικασία.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Διαβάστε

Δηλώσεις

Δημοσκόπηση MRB

5% διαφορα

Νέα Δημοκρατία- Σύριζα